06 - 427 282 97       massage@relaxinbalance.nl

Kennismaking

Wie ben jij en wat kan ik voor je doen?

MER is maatwerk

Om de behandeling op je behoeften af te kunnen stemmen is het belangrijk om vooraf kort je voorgeschiedenis, eventuele klachten en relevante medische informatie te bespreken. Door deze korte anamnese weten we beide zeker dat de behandeling goed aansluit en dat eventuele contra-indicaties zijn uitgesloten.

Body reading

Leer de taal van je lichaam begrijpen.

Leer anders naar jezelf te kijken

Ons lichaam kan ons veel vertellen over wat er intern gaande is, het spreekt alleen een taal die wij niet geleerd hebben om te spreken. We gaan daarom bij de meeste sessies zowel vooraf en achteraf even voor de spiegel staan. Op deze wijze kunnen we aan je lichaamshouding zien waar de aandacht naartoe moet, of wat het zichtbare resultaat van een sessie is geweest. Het is ook belangrijk om zelf te zien dat je lichaamshoudingen niet is wie jij bent en dat er dingen zijn die je misschien je hele leven als vast staand feit hebt aangenomen, kunnen veranderen. Deze momenten dragen ook bij om de oorzaak van pijn te achterhalen en om progressie in beeld te brengen. Je leert op deze manier anders naar jezelf te kijken en hier kan je in het dagelijks leven heel veel aan hebben.

De behandeling

Langzaam en met veel zorg creëren we een opening waarin je los kunt laten.

Een reis naar binnen

Een MER sessie bestaat met name uit zeer langzame en diepe massage-strokes op je myofasia en deze worden afgewisseld met fluid body en joint release technieken. Het werkgebied en het zwaartepunt van een sessie hangt af van je klachten en de uitkomst van je bodyreading. Tijdens de sessie wordt er ruimte gegeven aan wat er ontstaat en aandacht vraagt. Je wordt gestimuleerd om je uit te drukken en ruimte te geven aan je fysieke lichamelijke impulsen. Dit zorgt ervoor dat opgeslagen energie en emoties uit je systeem kunnen afvloeien, waardoor je lichaam terug keert in een staat van zelfregulatie. Er wordt delicaat gebalanceerd op randje van je gevoelstolerantie zodat het effect diep en helend is, maar juist garant staat voor ontspanning. MER brengt je terug in je parasympathische zenuwstelsel en haalt je uit je fight, flight en freeze modus. Als je dit tijdens een sessie bewust opmerkt, ga je zien hoe stress, angst, druk en trauma's je al die tijd beperkt hebben. Het kan zijn dat je tijdens een sessie diep gewortelde energie en emoties aanraakt die tijdens je release aan het oppervlak komen drijven. Je wordt hier dan liefdevol en met respect voor jouw eigen process in begeleid.

Teamwork makes the dream work

Tijdens een MER sessie gaat het om samenwerking.

MER sessies geef je samen

Myofascial Energetic Release is geen passieve behandelmethode zoals een ontspannende massage, waarbij je stil ligt en een ontspannende behandeling ontvangt. MER is een continue samenwerking waarbij er veel gecommuniceerd wordt om het gewenste effect te bereiken. Het is ook een dans waarbij ik aanvoel wat er nodig is om jou in de juiste ontspanning maar je ook dichter bij je gevoel te brengen. Een essentieel onderdeel en bepalend voor het resultaat van de behandeling, is je ademhaling. Door je diepe in- en uitademing op de juiste momenten bewust naar je verkramping te sturen is het mogelijk om bewust mee te werken aan je ontspanning. Gedurende de sessie zal ik je daarom helpen om op je ademhaling te blijven letten. Door een goede samenwerking en de juiste intentie ben je nog beter in staat om je zelfgenezend vermogen te activeren.

Begeleide rekoefeningen

Nieuwe ruimte maken en verkennen.

Ruimte en blokkades leren voelen

Tijdens maar vaak ook na een sessie doen we verschillende rek en strekoefeningen om meer ruimte te creëeren en om nieuw verkregen ruimte te integreren. Je zult merken dat er snel fysieke veranderingen in je lichaam plaats vinden. Het kan ook zijn dat juist je blokkades onder de aandacht worden gebracht. Dit zijn mooie bewustwordingsmomenten om mee aan de slag te gaan.

Maak nieuwe ruimte door het oude te accepteren en los te laten.