06 - 427 282 97       massage@relaxinbalance.nl

Leef zonder pijn

Pijn is geen vanzelfsprekendheid die bij het leven hoort.

MER & pijn

Ongeveer 80% van de wereldbevolking lijdt vroeg of laat in hun leven aan een vorm van (chronische) fysieke pijn. Op dit moment heeft ca. 40% van de wereldbevolking last van een vorm van chronische pijn en dit aantal is nog steeds stijgende. Chronische pijn is daarmee de grootste emidemie van de mensheid en is goed voor een miljarden industrie. Ondanks dat veel mensen ermee 'leren' leven, is pijn iets wat niet de norm, maar een uitzondering hoort te zijn. Veel soorten pijn of aandoeningen met pijnlijke symptomen komen voort uit pijnreceptoren (zenuwen), die overstimuleerd worden of knel zitten. Gezien het feit dat fascia (bindweefsel) 6 x meer zenuwuiteinden bevat dan spierweefsel, is de kans groot dat de pijn die ervaren wordt, met een grotere waarschijnlijkheid vanuit het fascia komt. Er zijn een aantal oorzaken aan te wijzen die onlosmakelijk verbonden zijn aan het ontstaan of verergeren van pijn. Een aantal factoren die hierbij een rol spelen zijn; uitdroging en verharding van spierweefsel door een gebrek aan beweging, ophoping van afvalstoffen, milde zuurstofdeprivatie (o.a. door slechte doorbloeding), slechte hydratatie (water), verstoorde hormoonbalans, etc.

Doormiddel van Myofascial Energetic Release wordt het fascia op een dusdanige manier behandeld dat spasmen (kleine verkrampingen) worden opgelost, waardoor beknelde zenuwen weer meer ruimte krijgen en daardoor minder pijnprikkels afvuren. Hierdoor is een verschil in pijnbeleving in de meeste gevalen zeer snel voelbaar.

Onderrugpijn

Pijnklachten in de onderrug zijn de meest voorkomende pijnklachten en bij uitstek een aandoening van onze moderne maatschappij. Onderrugpijn staat in de top 3 van meest voorkomende pijnklachten ter wereld. Deze vorm van pijn kan zeer belemmerend zijn, maar is bijna altijd prima behandelbaar.

Nek en schouderklachten

Veel mensen dragen het gewicht van de wereld als een last op hun schouders. Daarnaast heeft een disbalans in lichaamshouding bijna altijd een uitwerking op de nek. Helaas leven veel mensen met deze pijn alsof het bij het leven hoort.

Pijn na een operatie

Aanhoudende pijn na een operatie heeft vaak niet alleen met de fysieke beschadiging door het snijden in het lichaam te maken, maar het is ook vaak het omliggende fascia dat volledig en langdurig verkrampt is. Ook al ben je onder narcose geweest, voor het lichaam is een ingreep meestal traumatisch.

Fibromyalgie

Heb je last van onverklaarbare spier of gewrichtspijn, weinig energie, slaapproblemen, voel je je vaak somber of heb je last van paniekaanvallen? Als men een diagnose Fibromyalgie heeft gehad, zijn veel mensen blij dat ze eindelijk weten wat er mis met ze is maar vervolgens verandert er weinig met reguliere behandelingen. Met MER raak je een diepere laag aan zodat je de oorzaak echt aan kunt pakken.

Carpaaltunnelsyndroom

Veel mensen die last hebben van carpaaltunnelsyndroom zijn zich er niet van bewust dat het meestal goed behandelbaar is en dat een operatie meestal meer schade aanricht. Bovendien is een operatie zelden een blijvende oplossing. Het is aan te raden om eerst andere behandelmethodes zoals MER te proberen alvorens de operatieve stap te zetten.

Pijnlijke knieën

De knieën zijn ook zo'n gebied waar veel mensen last van hebben. Hier komt veel verkramping voor door de opslag van angst. Dit gebied wordt binnen de 27 angstcentra ook aangeduid als het gebied met angst voor de dood. Dit is vaak metaforisch te interpreteren als de angst voor het einde van iets, zoals de angst om een bepaald beschermingsmechanisme los te laten wat je niet meer dient, maar wat nog wel veilig of vertrouwd voelt.

Voel je weer vrij

Laat je leven niet door pijn regeren, je hebt meer in de hand dan je denkt.

Neem zelf de regie over je pijn

Het moment dat je in de gaten krijgt dat je regie over je eigen pijn hebt, heb je de regie over je eigen leven. Het besef dat de staat van je lichaam geen vast gegeven is en dat je in staat bent om je eigen perceptie te veranderen, verandert je hele leven. Te veel mensen laten zich vaak onbewust leiden door pijn, gewoontes en gemak. Het enige wat je nodig hebt is een zetje in de juiste richting en de ervaring dat je daadwerkelijk dingen kunt veranderen. Met Myofascial Energetic Release ben je in staat om cirkels te doorbreken en te ervaren hoe het is als veroorzakers van pijn verdwijnen. Deze ontdekking zorgt ervoor dat je overtuigingen veranderen en daardoor ben je beter in staat om je eigen genezingsvermogen te herontdekken.

MER & sport

MER & yoga

MER & stress

Pijn is er om van te leren, niet om mee te leven