06 - 427 282 97       massage@relaxinbalance.nl

Ontstress en genees!

Stress is één van de grootste oorzaken van ziekte.

Ontladen van stress en trauma

De reden dat we het bij MER vaak over stress en trauma hebben is dat alle fysieke klachten zoals chronische pijn, in bijvoorbeeld je onderrug of nek, eigenlijk altijd (mede) verbandhouden met stress. We ondervinden allemaal wel eens stress en vrijwel iedereen heeft ook te maken met kleine of grote trauma's in het leven. Mensen zijn zich alleen vaak niet bewust van de dingen die ze met zich meedragen ondanks dat deze dingen toch stiekem hun leven bepalen. Als we in een stressvolle of traumatische situatie terechtkomen, gaat dat altijd gepaard met emoties zoals angst, woede, teleurstelling, verdriet, etc. Deze emoties brengen een bepaalde energetische lading met zich mee en als we die lading er niet uitlaten, gaat deze energie vastzitten in het lichaam. Onderdrukte woede of het niet uitspreken van je gevoelens, het niet onder ogen durven zien van je angsten, enzovoorts, zorgt ervoor dat er frustratie en woede in het onderbewustzijn wordt opgebouwd. Klachten zoals een burn-out, overspannenheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen, zijn vaak het gevolg van stress en meestal gaat dit ook gepaard met fysieke pijnklachten.

Volgens Dr. John E. Sarno is onderdrukte woede de oorzaak van TMS (Tension Myocitis Syndrome), ofwel spanning gerelateerde spierpijn. Bovendien zorgt ons brein ervoor dat de onderdrukte woede, uit een soort beschermingsmechanisme voor zelfbehoud, niet tot uiting mag komen, doordat ons bewustzijn hiervan wordt afgeleid. De afleiding vind doorgaans plaats door het lichaam plaatselijk te verkrampen en pijn te creëren. Het gevolg is dat we alleen maar aan de pijn en het ongemak denken en daar vervolgens weer frustratie van voelen. De daadwerkelijke oorzaak blijft op deze manier verborgen, een krachtige woede uitbarsting wordt voorkomen en de klachten zullen vaak alleen maar toenemen.

Myofascial Energetic Release helpt je om je vastzittende energie kwijt te raken zodat je je weer licht en vrij kunt voelen.

Let go & feel free

Verwijder de voedingsbodem van je kwalen uit je leven en ga weer in je eigen kracht staan.

MER & pijn

MER & sport

MER & yoga

Stress is niet het probleem, hoe je ermee omgaat wel.