06 - 427 282 97       massage@relaxinbalance.nl

MER & yoga

Creeër meer ruimte voor je yoga oefeningen.

Breng lichaam en geest in balans

Yoga is één van de oudste filosofieën uit onze geschiedenis. De oude yogi wisten eeuwen geleden al hoe ze met lichamelijke oefeningen, ademhaling en meditatie, het lichaam en de geest gezond en in balans konden houden. Myofascial Energetic Release en yoga hebben een aantal kenmerkende overeenkomsten waardoor de combinatie synergetisch werkt. De combinatie van ademhaling, focus, meditatie en rekoefeningen, zorgen er voor dat fysieke en ook emotionele blokkades aan het licht kunnen komen. Vaak moeten we hiervoor het stemmetje in het hoofd oftewel het ego leren negeren. Als je in een lastige yogahouding gaat en je meteen de weerstand van je lichaam voelt en vervolgens je spieren aanspannen om tegen te sturen (myotatic reflex), richt je je aandacht op je ademhaling. De ontspanning komt dan na verloop van tijd vaak vanzelf. Acceptatie zorgt hierbij voor ontspanning maar zodra je gaat oordelen zorgt dit vaak voor weerstand. Bij MER werkt dat ook ongeveer zo, alleen is dan de yogahouding vervangen door een diepe stroke op je myofascia (spierbindweefsel).

Door Myofascial Energetic Release ben je in staat om je blokkades en vastgezette energie, zoals emoties los te laten. Dit creëert extra ruimte en ontspanning, wat je yoga-prestaties ten goede komt. Net als yoga kan een MER sessie fysiek en mentaal uitdagend zijn, maar als je een ervaren yogi bent zul je met je bewuste ademhaling waarschijnlijk sneller in staat zijn om gericht met je blokkades aan de slag te gaan.

MER kan uiteraard maar beperkt wonderen verrichten want iedereen is anders en niet iedereen is in staat om even lenig te worden. Bij yoga wordt er daarom veel gestuurd op acceptatie, compassie en zelfliefde, waardoor het ego even aan de kant wordt gezet. Dezelfde acceptatie speelt bij MER ook een rol, maar dan niet alleen op het gebied van fysieke beperkingen maar ook het accepteren van gevoelens, emoties en trauma's. Hoeveel ruimte je van je lichaam krijgt is afhankelijk van hoeveel ruimtje je aan je emoties geeft.

Meer uit je yoga halen?

Ervaar wat MER voor jou kan betekenen.

MER & pijn

MER & sport

MER & stress

Ontspanning is niet het doel, het gaat om de lessen die je leert in het proces.